Generelt om studie computere

En rigtig god studie computer holder helt op til 12 timers batteridriftstid eller mere uden, at løbe tør strøm.

Ja, det er uden tvivl en bedst og optimal løsning for dem, der ofte er på farten og til de “glemsomme”, der i tide og utide får opladt computeren.

Prisen følger også derefter, hvor man snildt skal over 6000 kroner for, at få de bedste batteritider.

Et par eksemplar med virkelige gode batterier kan modellerne Asus Zenbook, HP slatebook eller Apple Macbook nævnes.

Har du derimod adgang til en fast strømkilde/stikkontakt, så kan du også gå den anden vej og spare en del penge ved, at vælge en bærbar computer med en 7-10 timers batterilevetid.

Du kan også finde studie computere gennem compware.dk og sammenligne priser.

Har vægten en betydning for en studie computer?

Ja, det kan betyde rigtig meget, fordi en studie computer er med på farten stort set hver dag. Selvom 3 – 4 kilo ikke lyder af ret meget, så skal du også regne dine bøger + taske samt diverse andre ting oven i.

Over en hel dag kan det være en stor byrde med de ekstra kilo i bagagen. En optimal vægt på en bærbar studie computer ligger på omkring 1-2 kilo, og man bør helst ikke gå over 2,5 kilo.

Jo længere nede i vægten computeren befinder sig i, jo højere pris, skal du også regne med at betale for maskinen.

Spar mange penge og køb en brugt studie computer

Som studerende kan økonomien godt være stram, og de fleste vil naturligvis hellere end gerne spare på økonomien.

Derfor er alternativet en brugt bærbar computer frem for, at betale 7.000 – 9.000 kroner for en god studie pc.

Vi anbefaler derfor at gå efter computere, hvor reklamationsretten stadig er gældende. Kort forklaret vil det sige, at du køber maskinen, som “beset”, og webshoppen stadig yder de 2 års reklamationsret ifølge købeloven.

Vi anbefaler Refurb.dk, som er Danmarks største indenfor brugte smartphones, tablets og bærbare computere.

Generelt sparer du 50% i forhold til nyprisen, og alle maskine er desuden fabriksinstalleret og 100% renset for indhold.

Refurb.dk yder også 14 dages tilfredsheds garanti, hvor du har god mulighed for at teste computeren hele vejen rundt.

Er du mere til private handler, så er det også en potentiel mulighed.

F.eks findes der efterhånden en hel del facebook grupper med brugt elektronik, og så er der de “klassiske”, de fleste kender som den blå avis og gul & gratis.

Skal jeg vælge en Windows pc eller Apple OS X?

Det har efterhånden været et omdiskuteret emne længe, hvilket der er det bedste styresystem.

Om du vælger det ene fremfor det andet, kan være ret individuelt og kommer an på, hvad du skal bruge computeren til.

Desværre går der lidt “religionskrig” i emnet på diverse forums, og de sociale medier, for hvem der sidder på “tronen”.

Begge styresystemer er gode valg på hver sin måde og har naturligvis både stærke og svage sider.

Prisforskel på Windows PC eller Apple OS X

En Windows bærbar studie computer kan købes fra cirka 3.000 kroner og derefter. Men kigger man på de meget populære Macbook, kan de erhverves fra cirka 7.800 kroner.

Set fra et økonomisk perspektiv så vil du skulle have færre penge op af lommen, hvis du vælger en Windows maskine i stedet.

Tager vi derimod en dybere gennemgang, som alt lige fra specifikationer, ydelse, design, batteritid og sikkerhed er der ikke markante forskelle på topmodellerne.

De bedste studie computere fra HP, Asus, Lenovo og Acer ligger på stort set samme prisniveau som Apple Macbook pro.

Generelt om om Apple bærbare computere

De seneste par år har Apple´s Macbook virkeligt slået igennem i Skandinavien. Alene designet har gjort et stort positivt indtryk især hos de unge, der skal ud og købe den bedste studie computer.

Du er ikke i tvivl om, at du står med et af det fedeste design, når du kan fornemme det lækre aluminiumskabinet med rene linjer, og et fantastisk skrive tastatur, der næsten slår alt andet på markedet.

Det bag belyste tastatur, retina skærmen og det super stærke batteri skyder også prisen så højt oppe, at det afholder mange fra at vælge en Macbook pc.

For rigtig mange studerende er det slet ikke nødvendigt med alle de smarte funktioner og de indbyggede features.

Skal du udelukkende bruge en bærbar computer til surfing, skrivning, email og mindre studierelevante opgaver, så behøver du slet ikke gå op i den prisklasse.

Mindre kan også gøre dét, og hvis designet ikke har den største indflydelse, så kan du roligt klare dig med en middelmådig Windows bærbar studie computer.

Brugervenlig og stærk ydelse

Med lidt tilvænning kan næsten alle lære, at bruge Apples styresystem. Dermed ikke sagt, at du lære hele systemet på 14 dage.

Kommer du fra en Windows maskine, så vil der være væsentlige forskelle på de 2 operativsystemer.

Alene knapperne er på flere punkter anderledes, og musen fungere også på en anden måde.

Mange tidligere Windows brugere vil føle sig en anelse “begrænsede” i forhold til, hvad de hidtil har, kunne konfigurere på en Windows computer.

Du kan med andre ord ikke indstille eller personliggøre en Apple computer på samme måde som på Windows enhed.

Apple har valgt at gøre systemet enkelt, så brugeren ikke skal forholde sig unødvendige opdateringer.

For programmøren eller computer entusiasten vil det groft sagt være en bære en del frustration med sig, og på dette grundlag direkte fravælge en Apple bærbar computer.

Ligesådan ønsker mange brugere, at de skal forholde til så lidt som muligt, og dermed ikke tænke på diverse opdateringer og antivirus programmer.

Alt afhængig af hvilken bærbar computer, der er tale om, så starter topmodellerne fra Windows og IOS X på nogenlunde op på samme tid – Især hvis de har en hurtigt SSD harddisk indbygget.

Høj sikkerhed Apples styresystem

Uanset hvilken styresytem du vælger til din bærbar studie computer, så er næsten uundgåeligt møde trojanske heste, virus eller et malware angreb.

 Selvom du har købt licens til et antivirus program, så vil du aldrig kunne være 100% sikker.

Generelt bliver der ikke udviklet eller nærmere sagt slet ikke lavet antivirus software til macbook enheder, da Apple selv står for alt både på hardware og software delen.

Hver gang du forsøger, at installere et program direkte fra internettet eller app store, så bliver altid bedt om at indtaste din adgangskode.

Udover din personlige kode, så skal du også give en særlig tilladelse til programmet kan installeres på din bærbar computer.

Som macbook ejer er det sikreste at hente/købe software gennem app store, hvor alt har været gennem sikkerhedskontrollen hos Apple, inden de når ud til slut brugeren.

Cool teknologi i Macbook pro modeller

Alle nyere udgaver af Macbook computere er stort set udstyret med et super flot retina skærm, der gengiver utroligt smukke billeder på skærmen.

Det er blandt andet også derfor, at rigtig mange grafikere og fotografer bruger Macbook til deres arbejde.

Det nyeste teknologi i de dyre Macbook pro modeller er, at de har et indbygget glas touch bar mellem skærmen og tastaturet.

Kort fortalt er det et OLED-display funktionssystem, der via berøring både kan styre lys, lyd, stop, play og diverse andre funktioner.

Touch delen virker overraskende godt til musik, og videoafspilning. Har man først vænnet sig til det, så kan det føles som et helt perfekt setup til mange formål, der gør arbejdet til en fornøjelse.

Men lækkert grej og lir koster desværre også mange penge, som ikke ligefrem gør den til første valg studie computer.

Vi skal et godt stykke over 10.000 kroner, før du kan få det smarte og luksuriøse OLED-display med touch, og det ikke ligefrem SU venlige priser, vi har med at gøre i det prisleje.

Generelt om om Windows bærbare computere

Windows har eksisteret siden 1980 erne, og er et af verdens mest brugte styresystemer. Det bliver både brugt lige fra professionelt, og til eleven, som skal ud og have sin første studie computer.

Der er også kommet delte meninger omkring Windows siden OS X, er kommet ind på det skandinaviske marked.

Styresystemet fungere ganske glimrende, og der er efterhånden et utal af programmer, der spiller rigtig godt sammen med Windows enheder.

Et af de største plusser er, at du ikke er begrænset, og kan installere alt det software, du har lyst til og kan bruge i din dagligdag.

Med andre ord er, du ikke låst med et digitalt “håndjern”, som Apples styresystem sommetider kan føles.

Men på den anden front kan det også være en stor ulempe, da sikkerheden ikke vil være lige så høj niveau som OS X.

En Windows bærbar computer uden et malware eller antivirus program holder ikke længe disse dage, og det en god idé at anskaffe dig et, så snart du kommer på online.

Windows bærbar studie computer til SU priser

Som studerende på SU tænker man rigtig meget over økonomien, og det samme gør sig gældende, når der skal købes studie computer.

En fornuftigt Windows computer, der både kan bruges til skole og fritiden, kan købes fra cirka 3500 kroner og opefter.

Du kan endda stort set vælge modellen alt efter tekniske egenskaber, du har behov for.

Der er også en række store kendte som HP, Lenovo, Asus og Acer, som generelt er super gode studie laptops.

Der mange flere valgmuligheder i forhold til Macbook, og det skal man have i mente, når det bliver aktuelt.

Design og batteritid

Som alt andet er dét din økonomiske situation, der afgør, hvor god en bærbar computer du ønsker.

Du kan få maskiner helt nede i 3000 kroner, hvor designet og byggekvalitet er utroligt kedeligt, men til gengæld kan du også få en “formel 1” bærbar studie computer i et super lækkert kvalitet, hvor prisen ligger parallelt op ad Apples top model.

Det er en fornøjelse at arbejde med disse “ultrabook” maskiner, der stort set kan håndtere alle typer opgaver. Batterilevetiden er ret individuelt, og man overordnet ikke sige, at alle Windows computere holder til 8 timers brug.

Der er flere faktorer, der præcis afgør, hvor længe en computer kan holde strøm.

Hardware delen, brugen og styresystemet giver samlet set et fælles billede af, hvor meget du kan forvente af batteriet.

De gode og dyre modeller kan holde helt op til 10 – 12 timers brug uden, at være afhængig af en strømkilde.

Lynhurtig opstart og HD IPS skærm

Som Macbook er lige så mange Windows maskiner indbygget med en SSD harddisk, der er utroligt skånsom overfor batteriet.

Kort fortalt forlænger det batteriets levetid og tager også fysisk mindre plads.

Med en SSD disk er din computer kun et par sekunder om at starte op. Prismæssigt taler vi det dobbelte i forhold til en almindelig HDD disk, og derfor ser man utroligt få eller næsten ingen computer, der har over 512GB SSD.

De gode modeller har desuden en skærm med indbygget IPS. Uden at gå for meget i detaljer, så vil du få et pænere billede, der blandt andet giver et bedre farvegengivelse og betragtnings vinkel.

En IPS skærm har også den store fordel, hvis du f.eks arbejder på computeren udenfor i sollys.

Så hvis du ofte har computeren ud i naturen eller på ferien, så kan det være en god idé for dig, at gå efter en bærbar computer med HD IPS skærm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *